Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Книжарница кани малчугани на коледно четене с чай и бисквитки
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Литературно четене за дечица в уютната обстановка организира варненска книжарница по повод коледните празници. Датата е 22 декември, а мястото – улица „Шипка“ 24, където се помещава книжарница Параграф 22. Целта на събитието е да покажем на децата интересния свят на книгите, да ги запознаем с някои завладяващи поредици и дано успеем да ги запалим по четенето, заявяват инициаторите от книжарницата  и Jolly’s Class. Всичко това ще се случи с топъл чай в едната ръка и вкусна домашно приготвена бисквитка в другата.

Първата група започва в 10:30 часа. Тя е отредена за най-малките участници – джудженцата на възраст 3-5 години. Преподавателите ще ги запознаят с кратки магични коледни приказки и ще си поговорят за предстоящия празник и коледните им желания.

Втори – от 11:30 до 12:30 часа ще бъдат 5 до 8 годишните елфчета, които отново ще се насладят на коледна приказка. И с тях ще си поговорим за празниците, традициите и естествено – най-важното – подаръците.

От 12:30 до 13:30 часа ще четем и обсъждаме поуката от прочетеното с децата на възраст 8-11 години. А от 13:30 часа предстоят забавни игри за по-големите на възраст 12+. Ще ги впечатлим с фантастични чудовища, силни дракони и битки, красиви принцеси и забавни ученически истории, загатват от книжарницата. И допълват:

Книгите рисуват картини, по-цветни и живописни от който и да е филм, създават силни и завладяващи емоции, като че ли сте там, биещи се с дракони, разкриващи вековни загадки или борещи се за сърцето на любимата жена. Но най-вече успокояват, така както нищо друго. Карат те да останеш сам със себе си, да се откриеш и преоткриеш в тях и винаги носят поука и знания. Да се потопиш в една книга и да се изгубиш в нея; да усещаш всяко действие, всяка мисъл на героите… магия. И не на последно място – 6 минути четене на книга намаляват стреса с 68%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *