Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Първо орхидеено общество празнува с търг рождения си ден
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Орхидеено общество 2

Търг на колекционерски орхидеи ще отбележи третата годишнина на Първо орхидеено общество в България. Първата и единствена организация у нас е създадена във Варна и развива изкуството на отглеждане на орхидеи и опазването им. За рождения ден ще има търг на 15 декември, събота от 14 часа в Арт-салона на Радио Варна. Наддаването ще води Крум Сотиров – уникален орхидеен експерт, международен лектор, основател и президент на обществото. Той ще представи всяка орхидея с любопитна и полезна мини-лекция за отглеждането й.

Средствата от търга подпомагат дейността на този малък, но активен клуб. За 3 години обществото организира десетки лекции за отглеждане на орхидеи и практически занимания по пресаждане, създаде своя библиотека и фонд от видеолекции. Походи в Природен парк „Златни пясъци” разшириха знанията за дивите български орхидеи и опазването им.

Почетен член и лектор на обществото е доц. Антоанета Петрова – орхидеен експерт и директор на Ботаническата градина на БАН в София. Напреднали членове на клуба също вече дебютираха с лекции за необятния и примамлив свят на орхидеите. За тези 3 години членове и гости на обществото спечелиха от томболи над 120 растения срещу билетче от 1 лев.

Орхидеено общество

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *