Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Плюшени мечета за болни деца във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

d311bcc4b8ece9beebf08bfb5fb54ad2

Коледният базар ще се състои тази събота и неделя в „Гранд Мол”

Ръчно изработени картички ще продават младежите от Българския червен кръст във Варна в помощ на деца, които се лекуват в болници по време на празниците. Коледният базар ще се състои тази събота и неделя в „Гранд Мол”, съобщи Нирхан Фехим, специалист „Младежка дейност” в организацията.

Със средствата, събрани по време на акцията, младежите ще закупят плюшени мечета за деца, настанени в болниците „Св. Анна” и „Св. Марина” във Варна на Бъдни Вечер и Рождество Христово. Точният час за откриване на кампанията ще бъде обявен скоро.

14 са доброволците, ангажирани в БЧК-Варна към този момент.

Отлична година изпраща ОС на БЧК в морската столица, обобщи днес председателят Илко Раев. „Успешна е и с младежите, които работят по своите проекти, и в първа долекарска помощ, и в доброволния и младежки екип за бедствия и аварии, и в екипа по водно спасяване. Успешни бяха и кръводарителските кампании, както и организирането на международния фестивал на червенокръстките и здравни филми”, допълни Илко Раев.

465 тона храна по европейска програма ще бъде раздадена през първата седмица на месец януари 2019-а от доброволците на Българския червен кръст. „Във варненска област над 12 хиляди души ще получат храна по този социален пакет”, уточни Раев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *