Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Редица нарушения в психолаборатории за кандидат шофьори
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Полиция

В едната е установено, че тече психологически изпит на група от осем човека, но на място е имало само един кандидат-курсист

Сериозни нарушения са установени в две лаборатории за психическа годност на кандидати за водачи на моторни превозни средства в столицата. Те са проверени от служители на „Икономическа полиция“ , Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите на 12 и 13 декември, като инспекции са извършени в още две психолаборатории в Стара Загора.

В едната столична лаборатория са констатирани нередности, свързани с провеждане на психологически изследвания и тяхна обработка, за което е съставен акт за административно нарушение, като работата по изясняване на случая продължава.

В другата е установено, че в момента тече психологически изпит на група от осем човека, но на място е имало само един кандидат-курсист. Същевременно в списъка за присъстващи били оградени всички, заявили явяване. По случая е съставен акт за установено административно нарушение. При проверката служители на НАП са констатирали и липси по касова наличност.

Работата по изясняване на случая продължава и материалите ще бъдат предадени на компетентните органи за взимане на отношение по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *