Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Обучават варненски учители на тема “Поколение Z”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

48393040_200711440874721_2967463106046853120_n

То включва деца, родени между 1995 и 2010 г.

Учители, директори на училища и на детски градини ще бъдат обучавани на тема „Поколението Z: профил и нагласи към образованието“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Срещата ще се проведе утре в Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, като част от Общинската програма за квалификация и насърчаване на педагогическите специалисти.

Поколението Z включва деца, родени между 1995 и 2010 г. Обучението има за цел да повиши информираността на педагозите относно интересите и нагласите към училището и образованието, както и да идентифицира нови подходи за работа с младежите. Една от специфичните характеристики, които определят профила на това поколение е, че то живее във високотехнологична среда, активно използва социалните медии, поддържа непрекъсната, устойчива и опосредствана от технологиите комуникация със света. Затова учителите имат нужда от “сверяване на часовника”, поясниха организаторите.

Дискусията ще е с фокус върху няколко теми- дигиталната свръхграмотност и четивна неграмотност, присъствието на младежите в социалните мрежи и отсъствията им от образователните институции и пазара на труда, както и дигиталното включване и социално изключване. Нагласите към образованието, мотивацията за учене, взаимоотношенията и доверието към съученици и учители, също ще бъдат поставени като теми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *