Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
МВР-Варна стартира операция “Пешеходна пътека”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Пешеходци

Операция „Пешеходна пътека” стартира Областната дирекция на МВР във Варна. Акцията има за цел да напомни на водачите на МПС и на пешеходците за техните задължения и отговорности на пътя, както и това, че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

Целта на операцията е подобряване на обстановката по безопасност на движението преди и по време на почивните дни около Коледа и Нова година, когато се очаква гражданите и гостите на града да бъдат активни пешеходци – участници в него.

Областната дирекция на МВР напомня, че за предстоящите празници е предвидено осигуряването на засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. Екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, като дейността им ще е насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата с цел да не се образуват автомобилни колони.

Проверките ще бъдат засилени, като особено внимание ще се обръща на водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. През празничните дни ще се извършват засилени проверки за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и с превишена скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *