Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Русия с план да намали пушачите до 5% през 2050 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

цигари

Министерството на здравеопазването на Русия е разработило проект на концепция за държавната политика за противодействие на употребата на тютюн за периода от 2019 до 2030 година, предаде агенция Фокус. Съгласно документа, основната цел е постепенно да се намали употребата на тютюневи изделия до 2050 г., съобщи РИА Новости. Министерството обмисля възможността за поетапно изваждане от употреба на тютюневи изделия.

От ведомството отбелязват, че през 2016 г. 1/3 от населението в Русия пуши – над 40 млн. души. Според министерството до 2040-2050 г. броят на гражданите с този вреден навик трябва да бъде намален до 5%, което ще спре продажбата на тютюневи изделия.

Според концепцията междинната цел е да се намали броят на пушачите в страната до 25% до 2025 година. През 2013 г. Русия прие закон за борба с тютюнопушенето. Първо, пушенето беше забранено на стадиони, в училища, университети, болници, магазини, детски площадки, както и в самолети. От лятото на 2014 г. е забранено пушенето в хотели, кафенета и ресторанти, във влакове, на гари и летища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *