Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
16-тото издание на “Българската Коледа” събра близо 2 млн. лв.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: bTV
Снимка: bTV

Тазгодишното издание на „Българската Коледа“ събра близо 2 млн. лева по време на благотворителния концерт на 25 декември. Инициативата се провежда под патронажа на президента на Република България. В навечерието на коледната нощ на живо от Народния театър „Иван Вазов“ десетки посланици на каузата обърнаха внимание на най-уязвимите в нашето общество – децата с тежки заболявания и увреждания.

До момента са изпратени 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Сред тях е и сумата от 8 000 лева от благотворителната разпродажба на гардероба на водещите на bTV. До момента общата сума възлиза на близо 2 млн. лв. Всеки, който желае да помогне на децата, може да направи дарение с есемес на кратък номер 1117 или с обаждане на 0900 1117, през цялата година.

В подкрепа на благотворителния спектакъл част от каузата станаха десетки журналисти, артисти, спортисти и общественици, които обърнаха внимание на нуждата от иновативно лечение, рехабилитация, специализирана грижа и комплексно лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *