Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Вода и природен газ поскъпват от днес
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

splashing-165192_960_720

Водата в редица райони на България и природният газ поскъпват от днес . Увеличението на цените на водата е до 10 на сто, а при синьото гориво е с 3,5 процента. Промяна в цените на ВиК услугите има в 27 района на страната.

Най-скъпа остава водата в Шумен, където за кубик ще се плащат 3 лева и 40 стотинки. Над 3 лева ще струва водата и в Добрич, Силистра, Варна и Враца. Веднага след тях се нареждат Русе и Бургас.

В Бургас и в София процентно скокът е най-голям. Така от днес в столицата за кубик ще се плащат 2 лева и 60 стотинки. Най-малко – с под процент, е поскъпването в Пловдив, където цената става около 2 лева и двайсет стотинки. Водата в Сливен поскъпва от днес с 13 стотинки. Единствено в Кърджали има малко поевтиняване.

Освен водата, поскъпване с 3 и половина процента има и при природния газ, припомня БНР. През следващото тримесечие един мегаватчас синьо гориво ще струва близо 45 лева. Тъй като тази цена е без такси и налози, реалното увеличение за крайните потребители ще е под 2 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *