Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Япония въведоха данък за излизане от страната
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Япония

Япония въвежда нов данък в размер на около 9 долара за излизане от страната на всички пътници, независимо от тяхната националност, съобщава БГНЕС. Той ще бъде включен в цените на билетите за самолети или круизни кораби.

Така туристите, пътуващи за чужбина, не трябва да предприемат никакви допълнителни действия, например, като плащане на таксата в специална каса или нещо подобно. Данъкът не се разпространява върху децата до 2-годишна възраст, транзитните пътници, напускащи Япония в течение на 24 часа, на хората, които се депортират, а също така върху тези, които са се оказали в страната заради извънредни ситуации, като непредвидено кацане. Той също така няма да действа по отношение на чуждестранните дипломати и техните морски или въздушни екипажи.

Японските власти предвиждат да похарчат събраните средства за развитие на инфраструктурата в навечерието на летните Олимпийски игри в Токио, които ще се проведат през 2020 г. Според предварителните изчисления новият данък ще носи по около 460 милиона долара ежегодно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *