Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Тръмп не обяви извънредно положение по южната граница на САЩ
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Доналд Тръмп Американският президент отново поиска над 5.5 млрд. долара за изграждането на стена

Доналд Тръмп не обяви извънредно положение по южната граница на САЩ. В очаквано с голям интерес обръщение към нацията президентът избегна крайния вариант, до който можеше да прибегне.

Ако беше обявил извънредно положение, Тръмп имаше опция да заобиколи Конгреса и сам да разпореди строеж на стената по границата с Мексико. Милиардерът нарече ситуацията “разрастваща се хуманитарна криза” и отново поиска над 5.5 милиарда долара за изграждането на съоръжението.

“Всички американци страдат от неконтролираната незаконна имиграция. Тя оказва натиск върху обществените средства, отнема работни места и понижава заплатите. Нашата южна граница е снабдителна верига за метамфетамини, хероин и кокаин. 90% от тези наркотици идват от там. Това е трагичната реалност. Един цикъл от човешко страдание, който съм решен да прекъсна”, заяви държавният глава..

Това беше първото телевизионно обръщение на Доналд Тръмп от Овалния кабинет в Белия дом. Въпреки че някои канали твърдяха, че няма да го излъчват, накрая всички големи телевизии предадоха 8-минутната реч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *