Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пациентка в над 10-годишна кома роди бебе в американски хоспис
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

49578002_2263629870572375_4613140212749434880_n

Властите разследват случая, а родителите на останалите пациенти в институцията настояват за отговори

Шокиращ случай на сексуално посегателство потресе САЩ. Млада жена, която е в кома от над 10 години, изненадващо роди бебе в хоспис в Аризона. Властите разследват случая, а родителите на останалите пациенти в институцията настояват за отговори, разказва NOVA.

В „Хасиендатата на ужасите” доскоро камери липсват, но след инцидента, мерките за сигурност са затегнати. Мъжете от персонала вече нямат право да са в стая на пациентка без присъствието на трети човек.

Така и не става ясно как никой от персонала не е разбрал за бременността на пациентката. Разследващи от Флорида разказват и за други подобни посегателства, при които виновникът е установен чрез ДНК тест.

От хосписа обявиха, че съдействат на разследващите за откриване на насилника. А каква ще е съдбата на новороденото все още не е ясно.

Според официалния уебсайт в хосписа могат да бъдат настанени 58 души. Повечето от тях са изцяло неподвижни и с тежки мозъчни увреждания.

Бивши служители разказват за предишни инциденти с участието на персонала. При един от тях група медицински сестри били заварени да обсъждат вулгарно гениталиите на пациент в безпомощно състояние.

„Бедният човек просто е лежал там и не е могъл да каже каквото и да било, нито да се защити. Обсъдихме дали трябва да докладваме случая, но директорът удари с юмрук по масата и каза: „Не, никой няма да докладва нищо!”, разказват свидетелите.

Днес същият този директор, който заема поста повече от 30 години, вече е подал оставката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *