• Варна
  0°
  ясно небе
  Влажност: 60%
  Министерството на туризма пуска картички и магнити по детски рисунки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Министерство на туризма
  Снимка: Министерство на туризма

  Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс за рисунка под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“, организиран от Министерството на туризма. Те са победителите в онлайн вота и избора на експертно жури, включващо представители на ЕДЕН дестинациите в България. Надпреварата се проведе в периода от 27 септември до 27 ноември 2018 г., като бяха получени близо 250 детски рисунки.

  Всички бяха качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където в периода 4-21 декември 2018 г. се състоя електронно гласуване. Интернет вотът определи  първо място за 11-годишната Катерина Гетова от Мездра, с рисунка на тема „Църквата Св. Георги в нашия град“, която получи 912 лайка. На второ място застава също 11-годишната Елена Стилиянова от Луковит, с рисунка на тема „Провъртеника – природно скално образувание“ с 812 харесвания. Третото място е за 14-годишната Емине Дрангова от Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинация Белица и има 554 лайка.

  Паралелно с гласуването във Фейсбук журито също определи най-добрите детски рисунки. На първо място е 13-годишната Нанси Йорданова от Драгоман, с рисунка на тема „Параклис „Св. Атанасий Велики“ – Неделишки манастир, от община Драгоман“, която получи 129 точки от оценките на журито. Второ място заемат 13-годишната Николета Маринова от Каварна и рисунка за дестинация Каварна със 128 точки и 12-годишната Ралица Ганева от Попово и рисунка на тема „С България в сърцето – Каварна“ за дестинация Каварна, получила 128 точки.

  Журито определи и две трети места. Те са за 12-годишната Ивана Кунева от Луковит, с рисунка на тема „Пещера Проходна – Очите на Бога“, която получава 124 точки, и Стела Петрова, също на 12 години от Мездра, и рисунка на тема „Църква „Св.вмчк. Георги Победоносец, гр. Мездра“ със 124 точки. Поощрителна награда получава 11-годишната Диляра Реджебова, от Ардино, за нейната рисунка на пейзаж от дестинация Ардино, получила 121 точки.

  Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проекта на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина. Министерството на туризма ще награди децата с най-добрите рисунки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg