Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стопанка търси съдействие за лечението на простреляно хъски
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ани хъски

Стопанката на шестмесечно хъски, което е било простреляно в главата, търси съдействие за лечението му. Шестмесечната Мая е пострадала в двора на къщата на стопаните си в с. Васил Левски, община Търговище. Простреляно е още едно куче, което не е оцеляло.

Въпреки страха от неизвестното и множеството нападки, стопанката Ани събра смелост и разказа за случващото се и помоли за съдействие след като видя, че лечението, което се провежда на място, не дава подобрения.

В момента малката Мая е настанена в Обединена ветеринарна клиника – Варна и състоянието й не е добро. Има външна рана от куршума, фрактура на челюстта, нараняване на езика, влошено състояние на лявото око, вероятно поради повишеното налягане в областта. Всичко това обаче е лечимо и не е животозастрашаващо. Опасност обаче представляват раздробените частици от куршума, останали в тялото, някои от които засягат нерви и предизвикват неврологични увреждания.

Какви са точно неврологичните увреждания, колко са сериозни и какво може да се направи по въпроса ще стане ясно след прецизен скенер и тумография. Тъй като Мая е малка и нараняванията са в деликатна област е важно скенерът и тумографията да се направят с максимално чувствителна апаратура. За целта през следващите дни лекуващият й лекар ще се ангажира да организира провеждането им в хуманна клиника – когато Мая е готова и изследванията са уговорени, те трябва да бъдат заплатени на момента, така че финансова помощ е не просто необходима, а спешна.

Извършените до момента тестове, профилактично обезпаразитяване, ПКК, биохимия, рентген, системи, настаняване, първичен ортопедичен и неврологичен преглед са на стойност 180 лева, като стопанката е заплатила част от тях с парите, с които е разполагала в момента.

Ако някой иска да помогне, може да го направи като направи плащане по сметката на Мая (регистрирана на името на Деница Костова – доброволец, ангажирал се да инициира кампания в подкрепа на простреляното куче) на касата на ОВК-Варна, като запази касовия бон и с превод по сметка в  Банка ДСК:

IBAN: BG59STSA93000012409693;

BIC: STSABGSF

Титуляр: Деница Константинова Костова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *