Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Грипът настъпва, 18 заболели във Варненско
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Със симптоми на болестта са и шест деца на възраст до 4 години

18 души са заболели от грип във Варненско през изминалата седмица, сочат данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 11 от тях са жители на морската столица, а останалите седем на други общини в региона. С клинични симптоми на болестта са и шест деца на възраст до 4 години, съобщават от РЗИ. Регистрирани са и 78 усложнения от грип и остри респираторни заболявания – 33 бронхита и 45 пневмонии.

Болните от остри респираторни заболявания са се увеличили на 392-ма срещу 286 предходната седмица. Най-потърпевши са хората на възраст между 30 и 64 години и децата.

Налице е увеличение и при въздушно – капковите инфекции – регистрирани са 113 лица срещу 51 за предходната седмица, представени от 94 случая на варицела и 19 случая на скарлатина. Четири пъти повече са и болните от чревни инфекции – 23 случая, съответно 17 ентероколита, три вирусни хепатита, една салмонелоза и два ротавирусни ентерита.

В периода от 4 до 10 януари са извършени проверки в няколко училища във връзка със сигнали за ниски температури, съобщават още здравните власти. Замервания са направени в Средно училище по езиково обучение „А. Пушкин“, във варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ и в ОУ „Отец Паисий“. Измерените температури в класните стаи са били между 19 С° и 23 С°, тоест в границите на нормата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *