Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Затварят фабрика за сладолед във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

B5FADE7F-FFB4-434E-AF8E-EB5989535B32

Десетки остават без работа

Компанията „Фронери” обяви, че затваря своята фабрика за сладоледи и замразени храни във Варна. Промените ще засегнат 72 служители, на които ще бъдат изплатени пакети с обезщетения, надвишаващи законовия минимум.

На част от работниците ще бъде предложена и възможност за преместване в други фабрики на „Фронери” в чужбина. „Решението за спиране на производството във Варна е част от цялостния проект за подобряване на конкурентоспособността на компанията в региона”, съобщиха от „Фронери”. Компанията е започнала необходимите правни процедури и консултации със синдикатите и ще проведе процеса в съответствие с всички нормативни изисквания.

Компанията, която беше създадена през 2016 г., предвижда преструктуриране на бизнеса си в България. Фронери ще извърши промени във функционалната и организационната си структура, които са насочени към усъвършенстване на системата за доставки и повишаване на конкурентоспособността си на пазара.

Промените ще позволят на Фронери да пренасочи инвестициите си към маркетингa и продажбите на своите брандове и продукти на българския пазар. С тези стъпки компанията има за цел да повиши ефективността на продуктите си на регионално ниво и да осигури по-нататъшен растеж на българския пазар. 

Новата функционална структура ще създаде по-гъвкав бизнес модел, фокусиран върху търговската дейност, задържането и развитието на стабилен и компетентен екип по продажби и оптималната организация на работа, която ще позволи по-добро използване на възможностите за развитие на българския пазар на сладолед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *