Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Двама с обвинения за унищожени дюни до къмпинг “Смокиня”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: bTV
Снимка: bTV

Прокуратурата повдигна обвинения на двама от задържаните за унищожаването на дюните до къмпинг „Смокиня” – на сочения от прокуратурата за подбудител и на багериста, заравнил терена.

На 46-годишния Иван Нончев от Бургас е повдигнато обвинение за подбудителство и помагачество. По показания на багериста Манол Пазвантов Нончев го е наел, платил му е 1000 лв., показал му е какво да изравни и му е казал, че това е неговият частен имот и няма от какво да се притеснява.

На багериста е повдигнато обвинение като извършител, съобщиха на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и директора на полицията в Бургас Калоян Калоянов. Третият задържан – 18-годишен ученик, който е бил в багера, не е подведен под отговорност.

Двамата обвинени ще бъдат освободени под парична гаранция – 2000 лв. за багериста и 10 000 лв. за Нончев. Наказанието за унищожаване на дюни е до 3 години затвор и глоба. Самият Нончев отрича да има нещо общо с деянието, но е признал, че е собственик на караваната и на имота, върху който са част от дюните.

Дюните са заравнени със самоходна машина, без регистрационен номер. Междувременно екоминистерството и Министерството на туризма започнаха проверка каква част от природната забележителност е увредена. Резултатите се очакват до края на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *