Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отмениха домашния арест на баща на четири деца, разследван за наркотици
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Апелативният съд отмени определение на Окръжния съд от миналата седмица, с което е била изменена мярката на Али А. от „задържане под стража“ в „домашен арест“ и така потвърди задържането му. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 4 ноември миналата година за това, че държал, за да разпространява значително количество високо рискови наркотични вещества – 320 грама марихуана и 1.95 грама амфитаминопроизводни.

Въззивната апелативна инстанция сподели изводите, че и в настоящия етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че Али А. е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко, умишлено по смисъла закона. В материалите по делото има данни, че обвиняемият е претърпял оперативна интервенция, но никъде в медицинската документация не е посочено, че той не може да се възстанови в условията на следствения арест.

Според събраните доказателства Али А. е продавал дрогата продължително време от дома си в село Каменар, в който отглеждал 4-те си деца. Обвиняемият имал връзки с криминално проявени лица, а разпространявал забранените от закона вещества и на непълнолетни. Али нямал никакви други легални доходи, извън тези които получавал вследствие на престъпната дейност. Обвиняемият е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки, че е реабилитиран по право съдът намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се отменя „домашния арест“ и се потвърждава задържането под стража на Али А. е окончателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *