Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Общината купува нова почистваща техника за Морската градина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Морска градина

Две нови специализирани мотометачни машини ще бъдат закупени за варненското общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“. Машините ще бъдат със засмукващо устройство и с тях ще се почистват алеите и пешеходните зони в Морската градина, става ясно от документацията по обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Освен това ще бъдат закупени и седем нови товарни автомобила с обща маса минимум 7000 кг, с които ще се извършва пренос на биоразградими отпадъци, събрани от Морската градина и детските площадки.

За новата почистващата техника са предвидени 930 000 лева, без ДДС, 630 000 лева от които за автомобилите, а останалите – за метачните машини. Средствата ще бъдат осигурени от сметките за озеленяване и чистата в тазгодишния бюджет на Варна. Оферти могат да се внасят до 18 февруари, а срокът за изпълнение на поръчката е до края на 2019 г.

Припомняме, че Община Варна предвижда да харчи за чистота през тази година 30,5 милиона лева. Средствата за сметосъбиране и сметоизвозване са равностойни на тези от 2018-а и са в размер на 9 милиона лева. За обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битови отпадъци са предвидени 11 милиона лева, а за почистване и поддържане на чистотата на обществени места – близо 10 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *