• Varna
  6°
  ясно небе
  Влажност: 70%
  Вятър: 1m/s NNW
  Навиците на хората, които не се тревожат за глупости
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Istock
  Снимка: Istock

  Някои хора са истински щастливци, защото са родени с една прекрасна дарба – да не се безпокоят излишно за неща, които могат да се случат евентуално някога в бъдещето. Опасности, трудности, предполагаеми проблеми и какво ли още не се върти в главата на мнозина от нас, тровейки здравето и психиката ни излишно. Повечето хора страдат от този проблем, предизвикан от постоянната тревога, че нещо лошо може да се случи и как да го предотвратим.

  Хората, които не се поддават на тези мисли определено имат по-ниски нива на стрес в организма, съответно са и по-здрави, пише dnes.bg.

  Какво можем да научим от тях, за да свикнем да не се тревожим за дребни неща всеки ден? Какви навици имат тези хора?

  Те медитират

  Няколко минути медитация на ден намалява нивата на стрес. Ако мислите, че нямате време за такива практики, лъжете се. Можете да го правите дори на бюрото, докато си взимате малко почивка от работата. Дишайте дълбоко, затворете очи и се опитайте в тези минути да не мислите за нищо.

  Те се упражняват редовно

  Тренировките са доказано средство за намаляване на стреса в организма. Достатъчно е да се раздвижите по 20-30 минути на ден, за да свалите товара и негативните мисли от тялото и съзнанието си.

  Те прекарват време сред природата

  Няма по-добър лек срещу стреса от красотата на природата. Разхождайте се колкото се може повече в свободното си време на открито и ще забележите как негативните мисли и тревоги все по-рядко ви спохождат.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *