• Varna
  2°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s NNE
  Решено! Грипна ваканция и във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  грипна епидемия

  Учениците няма да ходят на училище осем дни

  Грипна ваканция е обявена и във Варна и региона. Решението е взето на извънредно заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, свикано днес по настояване на кмета Иван Портних. Учениците ще бъдат във ваканция осем дни – до 29 януари включително.

  През почивните дни заболеваемостта сред децата рязко се е увеличила и е достигнала епидемичното ниво на разпространение. Днес голяма част от учениците не са били в клас. До края на миналата седмица Варна беше сред областите с най-ниска заболеваемост в страната, но по последни данни заболелите са 248 на 10 000.

  Забраняват се свижданията в болниците и плановите операции. Следващото заседание на комисията за борба с грипа е насрочено за 29 януари.

  Ето какво написа по-рано кметът на Варна Иван Портних в социалната мрежа Facebook: Днес получих тревожна статистика от училищата във Варна за увеличаване на случаите на заболели деца от грип. В разговор с д-р Дочка Михайлова – директор на Регионалната здравна инспекция, настоях за свикване на комисията за борба с грипа днес, а не както бе планирано за утре. Предложих учениците да бъдат пуснати във ваканция от утре, 22-ри януари. До 17 ч. областната комисия трябва да излезе с официално решение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *