• Varna
  3°
  ясно небе
  Влажност: 69%
  Вятър: 2m/s ESE
  Шест ученички си отрязаха косите, за да помогнат на онкоболни деца
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: БНТ
  Кадър: БНТ

  Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си, за да ги дарят на онкоболни деца. От косите на момичетата ще бъдат изработени две перуки, съобщи БНТ. Решена да подаде ръка на болните деца Станимира първа си отрязала косата. След това примера ѝ последвали нейната сестра и други четири момичета.

  „Не всеки има тази радост, която ние я имаме и когато някой дари коса на дете той ще се почувства много по-добре“, заяви Стилияна Гологанова, ученичка в 6-ти клас на СУ “Христо Ботев” в Калофер.

  „Миналата година се случи така, че имах здравословен проблем и трябваше да влезна в болница и се бях срещнала с едно дете, което имаше такъв проблем и на мен тогава ми стана много мъчно и исках да му помогна, но просто нямаше в момента как“, сподели Нели Шапкова – ученичка в 9-ти клас на ПГ “Ген. Владимир Заимов” в Сопот.

  Инициативата на децата подкрепили и родителите им. „Надяваме се тази нишка, която те прокарват като добрина, да намери отзвук в хора, които се занимават с изработването на перуки… да се направи една такава или инициатива или някакъв комитет, ако щете сдружение, което да се занимава с изработването на перуки за деца, посочи Марияна Шапкова, майка на Нели.

  В училищата, където учат децата, са убедени, че благородната им постъпка ще даде пример и на други, за да се върнат усмивките на повече онкоболни деца. „Убеден съм, защото нашите деца участват и в други благотворителни кампании и това не е за първи път“, коментира Доньо Тодоров, директор на ОУ “Св.Кирил и Методий” в Карлово.

  „Това е част от нашата работа да подкрепяме тези инициативи и тези деца. Косите, от които ще бъдат изработени двете перуки, вече са предадени на ателие в столицата“, информира Катя Адърска, директор на ПГ “Ген. Вл. Заимов” в Сопот.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *