Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Школа “Дедал” със седма изложба във варненския Апелативен съд
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Изображение: Школа"Дедал"
Изображение: Школа”Дедал”

“Енигма” е заглавието на първата самостоятелна изложба на 18-годишната Ева

Първата самостоятелна изложба на Ева Пенева ще бъде открита утре, 29 януари в арт-салона на варненския Апелативен съд. „Енигма“ е заглавието на експозицията, която ще представи 25 картини – живопис, рисунки и графики. Ева е възпитаник на Школата по изкуствата за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал“ и е ученичка в Пета ЕГ във Варна.

Изображение: Школа "Дедал"
Изображение: Школа “Дедал”

Тя е на 18 и точно затова е загадъчна и мистична. Тя е Ева. Носи светлината на младия си ум и търси неразгаданите тайни на света в платната пред себе си. В първата си самостоятелна изложба представя рисунки, живопис и графики. 25 картини, които ще Ви докоснат не само със своите тайни, но и с прецизната работа на младата художничка. Деликатен рисунък, нежни акварели и цвят, който разкрива виденията, хармонията, стремежите, надеждите и упованието на Ева.

От 10 години Ева Пенева учи изкуство в школа „Дедал“. Там я отвежда желанието да рисува и вярва, че това е доживотна обич. Харесва абстрактната живопис и търси точно там своя стил. Вече знае, че какъвто и път да се отвори пред нея, то той непременно ще бъде наситен с креативния й дух и идеи.

Школата по изкуства за деца и младежи „Дедал“ е един от най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *