Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“Синя зона” и през уикенда?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

синя зона

1 279 000 лева е приходът от синята зона във Варна за 2018 година, съобщи Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. „Все повече хора се убеждават, че се разтовари централната част на Варна. И все повече са тези, които паркират правилно, коментира Иванов, цитиран от Радио Варна.

Има и такива, които се надяват да не бъдат забелязани, че са в синята зона и не плащат. Средно на ден се поставят около 60 скоби, обобщи Иванов. Зоната в момента се контролира с четири автомобила. През пролетта ще станат осем. Тогава и броят на скобите, които ще поставяме, ще е двоен, прогнозира експертът.

Заради искания на живеещи в зоната се обмисля и в събота и неделя да има “синя зона”, каза Младен Иванов.  Преди това да бъде решено обаче ще се проведе широко обществено обсъждане.

През 2019 предстои разширение на синята зона, като ще обхване: широкия център, района на ДКС, Морско училище, кметство „Приморски”, по бул. „Чаталджа”, по „Битоля”, „Пирин”, „Дрин”, около Окръжния съд и покрай пазара. Това е вторият етап – там ще има общо шест подзони.  Планирани са минимум 4 500 паркоместа, уточни Младен Иванов.

Зелената зона се предвижда да бъде обособена след две години работа на синята. Така ще може да се прецени къде е най-нужна и дали има необходимост от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *