• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 35%
  Вятър: 4m/s S
  “Синя зона” и през уикенда?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  синя зона

  1 279 000 лева е приходът от синята зона във Варна за 2018 година, съобщи Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. „Все повече хора се убеждават, че се разтовари централната част на Варна. И все повече са тези, които паркират правилно, коментира Иванов, цитиран от Радио Варна.

  Има и такива, които се надяват да не бъдат забелязани, че са в синята зона и не плащат. Средно на ден се поставят около 60 скоби, обобщи Иванов. Зоната в момента се контролира с четири автомобила. През пролетта ще станат осем. Тогава и броят на скобите, които ще поставяме, ще е двоен, прогнозира експертът.

  Заради искания на живеещи в зоната се обмисля и в събота и неделя да има “синя зона”, каза Младен Иванов.  Преди това да бъде решено обаче ще се проведе широко обществено обсъждане.

  През 2019 предстои разширение на синята зона, като ще обхване: широкия център, района на ДКС, Морско училище, кметство „Приморски”, по бул. „Чаталджа”, по „Битоля”, „Пирин”, „Дрин”, около Окръжния съд и покрай пазара. Това е вторият етап – там ще има общо шест подзони.  Планирани са минимум 4 500 паркоместа, уточни Младен Иванов.

  Зелената зона се предвижда да бъде обособена след две години работа на синята. Така ще може да се прецени къде е най-нужна и дали има необходимост от нея.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg