• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s S
  Млада жена почина от грип в Пазарджик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  pixabay.com
  pixabay.com

  Млада жена и 53-годишният ѝ баща починаха от грип. Мъжът издъхна в последните дни на януари в областната болница в Пазарджик, а днес и 26-годишната му дъщеря, предаде dariknews.bg.

  Двамата са живеели в село Априлци. Седмица след заразяването с вируса опитвали да се лекуват сами вкъщи. Възрастният човек обаче бил приет в крайно тежко състояние в Спешно отделение и малко след това починал. Жената пък припаднала в ръцете на лекарите и се разбрало, че също е в критично състояние. Веднага е била приета в реанимацията, но въпреки усилията да бъде спасена, също починала.

  Вирусологичните им изследвания са положителни – открит е грип от вида АH1N1, известен още като свински грип или „Мичиган“. За трагичния финал в този случай роля има решението на двамата да се самолекуват, обясняват медици. Когато са попаднали в лечебното заведение, са били с тежка дихателна недостатъчност и поражения по други органи. При бащата е имало и придружаващи заболявания.

  Преди дни в Областната болница издъхна и момиченце на 2 години от Велинград, също от вирусна инфекция и последвала пневмония. Детето е лекувано два пъти неуспешно в частна клиника в родния си град, откъдето е транспортирано в Пазарджик. Тогава се разбра, че още две деца на 8 месеца и на 2 години са в критично състояние в реанимацията на Второ детско отделение.

  Регионът все още е с висока заболеваемост, епидемията не беше отменена и в петък след поредното заседание на Областния щаб за борба с грипа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *