• Varna
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSW
  Разследват родителска небрежност за смъртта на падналото от парапет дете
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Парапет

  „Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление, което касае родител или настойник, който не полага достатъчна грижа за физическото здраве на лице, което е поставено под негово родителство или настойничество”, обяви говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева относно случая с починалото след падане от междустълбищна площадка на третия етаж в МБАЛ „Св. Анна“ дете.

  Инцидентът стана вчера по обед, докато детето е било с майка си и неин близък на свиждане, а в следобедните часове му бе извършена спешна операция. Въпреки незабавно оказаната първа помощ, извършената операция и усилията на лекарите, момченцето почина около 6 часа тази сутрин.

  Тъй като заради грипната епидемия свижданията са забранени, посещението е било в коридора. 2-годишният Джанед Василев е паднал от стълбите на третия етаж. „Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето, дори е имало момент, в който го е държала пред себе си, но случая остава за доизясняване”, уточни пред bTV Алексиева.

  „Направена беше спешна операция, действието на колегите е било светкавично, но за съжаление се развиха късно вечерта т. нар. централни температури, което значи вдигане над 40-41 градуса, което много трудно може да се повлияе”, коментира началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Валентин Власаков.

  От болницата отричат да са допуснали небрежност по обезопасяването на перилата. След края на разследването ще бъде сезирана дирекцията за строителен контрол.

  1 коментар

  1. Ти да видиш...

   Явно можело и така, а… За нормалните, простосмъртни хора можело да има последици. Но ако си богопомазан, придворен министър на Бога-Слънце, ще ти се размине, въпреки че с двете си ръце, собственоръчно си качил и утрепал сина си на моторна шейна… Там няма проблеми, или както каза съдът: “Не може да се очаква от теб да знаеш какво правиш и да носиш отговорност… За собственото ти дете!”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *