• Варна
  9°
  ниска облачност
  Влажност: 66%
  Вятър: 7m/s WNW
  Обир като на филм на трезор в Белгия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полиция белгия

  Единствените следи – празни сейфове и прокопан тунел

  Белгийската полиция разследва обир в известния диамантен квартал на Антверпен, наподобяващ класически холивудски екшън, тъй като вратата на банковия трезор била затворена, но е открит тунел от него до близка сграда, предаде Асошиейтед прес. Опразнени са около 30 сейфа от трезора на банка БНП Париба.

  Полицията не е изчислила точната стойност на изчезналите скъпоценности, които са съхранявани в сейфовете. Знае се обаче, че крадецът или крадците са проникнали в банката през тунел до подземния трезор. Тунелът започва от мазето на жилищна сграда – на стотина метра през една улица от банката.

  Сигналът до полицията е подаден от охранителната фирма в неделя в 01:34 ч. следобед.

  Пристигналите полицаи установили, че вратата на трезора не е отваряна и помислили, че се касае за фалшив сигнал. Тъй като алармата продължавала да работи, полицаите отворили трезора и открили опразнените сейфове и отвор в пода на подземния трезор. В изследването на тунела са участвали и пожарникари.

  Прокопаните тунели са два – единият тунел е от мазето на близката сграда до канализацията, а вторият – от канализацията до трезора на банката.

  Минаването през отходната тръба – с диаметър около метър – е изключително опасно, тъй като всеки момент може да се напълни с вода или с вредни изпарения.

  Стотици клиенти на БНП Париба се наредиха на опашка пред банката, за да проверят дали са засегнати от кражбата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *