Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Корпус на детска градина в “Чайка” пустее заради дефекти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

7254

Община Варна съди строителя

Новопостроеният корпус на детска градина „Калина Малина“ във варненския квартал “Чайка” беше затворен заради пукнатини по стените, паднала мазилка и мухъл. Проблемът е само в новия корпус на градината. Децата са разпределени в съседните групи.

Община Варна заведе дело срещу строителя. Сградата е построена от пловдивската фирма „Стоянстрой“, като публично-частно партньорство с общината. Това е същата фирма, която изгради и училище “Васил Левски” в кв.Аспарухово, затворено преди 2 години заради конструктивни проблеми, пропомни пред Радио Варна Звездин Стоилков, директор на общинското предприятие „Инвестиционна политика“.

Той разказа, че от въвеждане на сградата в експлоатация през 2012 година до този момент, има констатации с протоколи за постоянни течове от покрива и дограмите. Има още отлепени плочки от фасадата, има подпухнали фаянсови плочки в мокрите помещения.

След продължителни разговори, писма и протоколи със строителя, някои от дефектите са отстранени, други са отстранени некачествено, има и дефекти, които въобще не са отработвани, обясни Стоилков. Всички срокове са изтекли и по тази причина документите са предадени в общината, заведено е и дело с иск за неотстранените проблеми. Вещо лице вече е огледало сградата на новия корпус, дало е и е становището си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *