Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Дилър, шофирал надрусан, се споразумя за условна присъда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Свидетелство за съдимост

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между прокуратурата и Андрей Георгиев, с което той се признава за виновен, в това, че на 13 декември 2016 г., във Варна, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества. Той признава вината си и по другото му повдигнато обвинение за шофиране след употреба на амфетамин и метамтефамин.

Управлението на автомобила е извършено в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка до заплащане на дължима глоба. От държавното обвинение посочиха, че лицето е с чисто съдебно минало, а задържаното количество наркотици е в минимални количества.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу 29-годишния варненец, който приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 4 години. По време на изпитателен срок мъжът е задължен да изпълнява мярка за пробационен надзор – „Включване в курсове за професионална квалификация”.

Към определеното наказание се присъединява и глоба в размер на 2000 лева, като Андрей Георгиев е лишен от право да управлява автомобил  за срок от 2 години. Определението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *