• Варна
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Рисунка, есе и видеоклип – за “Героите на Освобождението”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  конкурси

  Детският кът във Варна организира за втора поредна година конкурс под наслов “Героите на Освобождението”. Поради големия интерес миналата година, тази конкурсите ще са три – за рисунка, есе и видео с телефон. Новото тази година е, че ще могат  да се включат и деца от детските градини в областта.

  Наградите за всяка категория ще бъдат ваучери в избрани книжарници и карти за игра в парка. Победителите от конкурса по есе ще имат възможност да изпълнят произведението си на сцената на празничния концерта по случай националния празник 3-ти март в парка. Концертът ще се проведе за шеста поредна година с помощта на Община Варна.

  Рисунките ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 3 март по време на честването. Всички ще могат да гласуват в страницата на Детски кът – Варна до 10 март, събралата най-много харесвания рисунка ще получи голямата награда в различните възрастови групи!

  С конкурса за видео клип организаторите целят да провокират младите с новите технологични изразни средства да изкажат и покажат своето виждане по темата за Освобождението на България. Наградният фонд за победителя от всяка възрастова група във всеки от трите конкурса е 100 лева ваучер и карта за Детския кът.

  Конкурс за рисунка

  -Участниците трябва да бъдат записани в детска градина или да са ученици от учебно заведение на територията на  Област Варна през учебната 2018/2019 година.

  -Участниците трябва да изпратят сканирани произведенията си най-късно до 27 февруари в 00:00 ч. на e-mail: geroinavarna@abv.bg или да ги донесaт на 1 или 2 март в Детски кът-Варна, Морска градина.

  -На рисунката в горният десен ъгъл трябва да е изписано името, годините, учебното заведение, група, клас, актуален телефон на родител-настойник на участника.

  -Рисунката трябва да е максимум формат А3.

  -Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: -До 1 клас; – От 1 до 4 клас; – От 5 до 7 клас; – От 8 до 12 клас.

  -Изложбата ще бъде открита на 2 март в Детски кът-Варна от 14:00ч.

  -Всички рисунки ще бъдат качени и във фейсбук страницата на Детски кът- Варна и до 10 март ще тече конкурса за най-много лайкове.

  Конкурс за есе

  -Участниците трябва да бъдат ученици от учебно заведение в Област Варна през учебната 2018/2019 година.

  -Участниците трябва да изпратят произведенията си най-късно до 27 февруари в 00:00ч. на e-mail: geroinavarna@abv.bg

  -На есето в горният десен ъгъл трябва да е изписано името, годините, учебното заведение, клас, актуален телефон на родител-настойник на участника.

  -Съчиненито да не надхвърля повече от 5 страници, формат А4.

  -Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: – От 5 до 7 клас; – От 8 до 12 клас;.

  Конкурс за най-добро видео с телефон, камера

  -Участниците трябва да бъдат записани в детска градина или да са ученици от учебно заведение на територията на  Област Варна през учебната 2018/2019 година.

  -Участниците трябва да качат видеото си не по-късно от 27 февруари 00:00ч. на фейсбук страницата на Детски кът-Варна.

  -Видеото трябва да бъде до 5 мин. продължителност. Видето може да съдържа картини, места, лична рецитация, изпълнение на собствено произведение или друго съдържание свързано с темата на конкурса. В информацията към клипа да присъстват: Заглавие, автор, години.

  -Оценяването ще се състои във фейсбук страницата на Детски кът – Варна, като клипът събрал най-много лакове до 10 март 00:00ч. ще получи награда.

  -Всички деца от детска градина, предучилищна и училищна възраст до 12 клас имат право да участват в конкурса.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *