Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Окръжният съд прие 14 стажант-юристи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Пресцентър ВОС
Снимка: Пресцентър ВОС

14 млади юристи подписаха актове по встъпване на стаж във варненския Окръжен съд. Всички те са завършили специалност “Право” в различни университети. Председателят на Окръжния съд Марин Маринов официално им връчи стажантските книжки.

“Тези няколко месеца са времето, в което ще научите неща, които до този момент не са ви били известни. Стажът ще протече така, както вие поискате. Съветът ми е да бъдете 100% концентрирани и съвестни, ако желаете това време да е пълноценно за вас“ , апелира към младите юристи Марин Маринов.

В продължение на 6 месеца съдебните кандидати ще трупат впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт и ще участват в изготвянето на постановяваните от тях актове. Ще имат възможност да се запознаят и с дейността на адвокатите и нотариусите.

Първата стъпка от стажа е определянето на ръководител – съдия от състава на Окръжен съд на всеки постъпил стажант-юрист. След това магистратите започват работа с младите юристи, като ги запознават с работата по граждански, наказателни и търговски дела и им възлагат изготвянето на проекти за съдебни актове.  В края на периода стажантите полага изпит за придобиване на юридическа правоспособност.

През последната една година стаж в Окръжния съд са преминали 89 млади юристи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *