• Варна
  0°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 2m/s SW
  Софтуер помага на глухонемите в данъчното
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  От тази година глухонемите във Варна имат възможност да бъдат обслужени във всеки офис на ТД на НАП, съобщи Милена Колева, директор на варненската структура, цитирана от Радио Варна. Това е възможно чрез специален софтуер за жестомимичен превод. Връзката се осъществява с таблет чрез квалифициран преводач. Служителят на гишето изслушва разговора, а обслужването се извършва в реално време.

  От началото на данъчната кампания досега са подадени 3 800 декларации, 890 от тях по електронен път, информира от воя страна Тодор Манев, директор на дирекция „Обслужване”. Срокът за деклариране на доходите за 2018-га година изтича на 30 април. Офисите на приходната агенция работят с непрекъснато работно време. В последните дни на кампанията данъчните ще обслужват, докато в салоните има граждани.

  Близо 2 милиарда лева са събраните данъчни задължения т НАП-Варна за 2018 година, а 15 милиона лева са внесени на пос терминали. Приходите от просрочени данъчни задължения за миналата година са с 20 милиона лева повече. Един от най-големите длъжници дължи 6 милиона лева данъци.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg