Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Майки в Лондон събират български детски книжки, за да знаят децата родния език
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Деца, ученици

Инициативата е под наслов „Да съберем 200 книжки за 3 март”

Българки, които живеят в Лондон, започнаха кампания за дарение на български детски книги. Инициативата е под наслов „Да съберем 200 книжки за 3 март”.

Целта е малките българчета, които растат и учат в английската столица, да не забравят родния език и да има книги, с които да се учат да четат на български.

Майките на деца на различна възраст обединиха усилията си, за да могат малчуганите да четат български книги и да не забравят родния език. Вече имат уговорка с библиотека в Източен Лондон, където да съберат книжките. Това е най-гъсто населената с българи част на британската столица.

Търсят се детски книжки на български, енциклопедии, помагала за четене, книжки с приказки, комикси и стихосбирки.

В кампанията вече се включи читалнята в София срещу Народния театър. Там е един от пунктовете, където могат да се носят запазени детски книги. Книги се събират в Русе, Търново, Силистра, Бургас, Шумен и други градове.

Пълният списък на местата, където можете да дарите детски книги за българчетата в Лондон ще откриете във Facebook групата. Майките се надяват да научат децата си да четат на български, въпреки че растат зад граница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *