Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
6 милиона борчове има най-големият длъжник на НАП-Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

НАП-Варна

Около 6 милиона лева задължения има най-големият длъжник на варненската дирекция на НАП. Това обяви директорът й Милена Колева. Тя обаче отказа да уточни от коя от 7-те области, в които оперира НАП-Варна, е длъжникът, пише Дарик Варна.

По думите на Колева „убеждаването” на подобни длъжници дава резултат. „Доста трудни или рискови субекти си погасиха задълженията”, коментира тя.

Над 1900 са фирмите с просрочени задължения над 50 000, които са под наблюдение от НАП-Варна. В резултат от действията на данъчните салдото е намаляло с 6 милиона лева.

Само за регион Варна с 20 милиона лева повече са погасените просрочени задължения през миналата година, спрямо предходната 2017-а, посочи шефът на варненските данъчни. В национален мащаб доброволно внесените данъци са с 87 на сто повече на годишна база.

„Това означава, че нашето общество се дисциплинирало и е вече фискално грамотно. Целта не е да глобяваме хората. Тази държава не се издържа от глоби и санкции, а от доброволно внесени данъци”, отбеляза Милена Колева.

Ръст се забелязва както на внесените задължения в доброволния срок, така и при погасяване на просрочени задължения, отчитат още от варненския офис на приходната агенция.

Над 300 проверка и над 70 ревизии са осъществени през миналата година на фирми, занимаващи се с електронна търговия. Установените допълнителни задължения са за общо 4 милиона лева.

През миналата година варненските данъчни са провели 509 търга. Събрани са над 2,8 милиона лева, което е с близо 900 000 лева повече от предходната година, посочи шефът на дирекция „Събиране“ Мирослав Нонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *