Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Община Варна отделя 500 хил. лева за събарянето на опасни сгради
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

събаряне_къщи

Половина милион лева без ДДС възнамерява да отдели Община Варна за 3-годишен период, за да осигури събарянето и премахването на опасни и самосрутващи се сгради, съобщава Moreto.net. Това става ясно от обявената обществена поръчка за сключване на рамково споразумение с двама изпълнители, които да се ангажират с дейността.

Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват работите, ще се определят при всяко конкретно възлагане. След сключване на договор срокът за изпълнение ще бъде до 6 месеца.

Фирмите, които ще поемат дейността, трябва да се грижат за изготвяне на проекти, планове и становища и съгласуването им с съответните организации; събаряне на сгради ръчно и механизирано, събиране, натоварване и транспортиране на строителни отпадъци; дейности по възстановяване на терените; ограждане чрез временни или постоянни огради, направа временна организация на движението и други.

В документите към поръчката има приложена информация за приблизителните количества на база изпълнявани дейности през 2017/2018 година. Според справката механизирано са разбити над 400 квадрата стоманобетон и над 12 700 квадрата тухлена зидария. Демонтирани са повече от 400 квадрата покривна конструкция. Натоварваните и транспортирани строителни отпадъци са 188 098,65 т/км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *