Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ул. “Михаил Колони” пред СУ “Св. Климент Охридски” става пешеходна зона
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: live.varna.bg
Снимки: live.varna.bg

Кметът Иван Портних инспектира ремонтните дейности на улицата и площад “Екзарх Йосиф”

Участъкът от ул. “Михаил Колони” пред Средно училище „Св. Климент Охридски” – от бул. „Княз Борис I” до площад „Екзарх Йосиф”, познат като Шишковата градинка, ще бъде обособен като пешеходна зона. Това е заложено в проекта за обновяване на ул. „Михаил Колони” и площада. Строително-ремонтните дейности вече започнаха, а днес бяха инспектирани от кмета Иван Портних.

Обектът е част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж”.  Предвижда се пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони”, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I” с Морската градина и плажа.

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно.

Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка – затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

1 коментар

  1. Георгиев

    Това че светофара до Вятърна мелница най после работи е добре.Това че някои си минават на червено не е добре.Това ,че жълтата светлина е кратка-също.Но най лошото е че лампата на стълба над светофара не работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *