Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библиятa
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимки: Андреа Евърът
Снимки: Андреа Евърът

Близо година след като седемгодишният Итън е откаран в болница и обявен за мъртъв заради измръзване, полицията в Уисконсин най-накрая получи отговори на въпроса какво се е случило с момчето. Итън Хаусшълц живеел със своите приемни родители Тимъти и Тина и техния 15-годишен син. Но далеч нямал щастливо детство. Той бил принуждаван от настойниците си да научава цитати от библията, но не винаги успявал. Когато се провалял, го очаквало сериозно наказание, пише dnes.bg.

Според доклада на полицията, Тимъти карал детето поне два часа на ден да носи прът, три пъти по-тежък от момченцето и оставял 15-годишния си син да го наблюдава. Той от своя страна “помагал“ на Итън като постоянно го ръчкал в ребрата, ритал го и му удрял шамари. В един друг случай, тийнейджърът блъснал детето в кална локва, натикал лицето му вътре, поставил тежкия прът отгоре му и го ритал 100 пъти.

По време на едно от последните наказания, седемгодишното дете така и не успяло да си спомни 13 цитата от Библията, за това баща му наредил то да бъде наказано по още по-жесток начин – да бъде заровено в “малък ковчег в снега”.

Осъзнали грешката си, Тимъти и Тина го отвели в болница, а лекарите се опитали да спасят живота му, ала било твърде късно. Според аутопсията обаче, не само хипотермията била причина за смъртта на детето. То имало още фрактура на главата, корема, гърдите и счупено ребро. В болницата пристигнала и биологичната майка на Итън – Андреа Евърът.

“Когато отидох там, температурата му беше 23 градуса. Нямаше пулс. Опитваха се да го спасят близо 5 часа. Но нямаше пулс. Нямаше мозъчна активност”, разказва тя. Тимъти  Хаусшълц, приемният баща на Итън, е обвинен в убийство, а съпругата му Тина в това, че не е успяла да предотврати смъртта на детето. С обвинение пред съда ще застане и техният 15-годишен син.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *