Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Новата седмица започва с хубаво и меко време, после зимата се завръща
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

991-ratio-kuche-kotka-vremeto-zima

Седмицата ще започне с високи за февруари дневни температури – максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11 и 16 градуса. Минимални – между минус 2 и 3 градуса. Ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места в низините и котловините ще има условия за мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и след обяд в Източна България и по северните склонове на планините временно ще се усили.

По-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Привечер и през нощта срещу вторник и във вторник, с преминаването на бърз студен атмосферен фронт, на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините – сняг.

От запад-северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и още през нощта срещу вторник във високите котловинни полета на Западна България, в Предбалкана, а през деня във вторник и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

По преминаването на самия фронт валежите ще са временно интензивни, но значителни количества не се очакват. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в югоизточните райони до 8, максимални – предимно между 5 и 10 градуса, по-ниски в котловините на Западна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *