Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варна има нов ученически вестник
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

ученически вестник

Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а кръстник и консултант на вестник „НахОДКи” е Емилиян Ялъмов

Първият брой на ученическия вестник „НахОДКи” излезе от печат. Вестникът е безплатно месечно издание на Центъра за професионално и личностно развитие – Общински детски комплекс – Варна. „НахОДКи”, който се печата в тираж от 300 бр., се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия”.ученически вестник

В първия брой младите репортери алармират за сериозните проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и дори мобилни устройства. Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”.

Една от страниците на вестник „НахОДКи”е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета”, да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали. В страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване.

Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а кръстник и консултант на вестник „НахОДКи” е Емилиян Ялъмов. „Слуховете за смъртта на вестниците са силно преувеличени”, с усмивка перефразират крилатата мисъл на Марк Твен членовете на новата редколегия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *