Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненец направи градинка зад блока, надява се на последователи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимки: Георги Георгиев
Снимки: Георги Георгиев

Градинката вече е на три години, а Георги Георгиев я поддържа сам

Млади дръвчета и цветя обогатяват част от пространството зад блок 45 на ул. „Струга“ във Варна. Градинката е дело на един от живущите в блока, който е решил сам да се погрижи за осигуряване на зелена площ около сградата, в която живее.

Както и на много други места в града част от поляната се ползва за паркиране на автомобили. Свободно място обаче има и Георги Георгиев го е оползотворил, засаждайки две вишни, три дафинови дръвчета, три джанки, един клен, два трендафила и десет юка или столетници, както са познати още.

Всичко е закупил сам. Градинката вече е на три години, а Георгиев я поддържа сам. Много ще се радвам, ако имам последователи, казва варненецът и допълва:

Има и няколко жертви от недобросъвестни граждани…късане, рязане и мачкаме. За сега се справям.

 

Готовност за увеличаване на зелените площи изяви и друг варненец, живущ на същата улица. Красимир Цонев и съседите му се съмняват, че унищожените покрай строежа на новите участъци на бул. „Васил Левски“ дървета и храсти ще бъдат възстановени. Цонев недоумява защо в зоната между платната и между мантинелите се излива бетон, вместо да се създадат зелени площи. Мъжът има желание да инвестира в млади дръвчета и да ги засади сам, като дори си е набелязал конкретни места край новия булевард.

1 коментар

  1. Варна

    Браво, за разлика от други живущи в кооперации, които решават, че дърветата им пречат на гледката или за паркиране и решават, че трябва да отсекат тези “пречки” наречени дървета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *