Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Колекционери купуват пясък от офицерския плаж
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

плаж Камчия

Варненският пясък е по-скъп от този от Канарските острови и Доминиканската република

Дали носталгията, или желанието за материализиране на спомена от хубава екскурзия, често ни карат да си купуваме по нещо от местата, които посещаваме. Сувенирите понякога могат да бъдат както много атрактивни, така и нетипични. Ако сте се разхождали по един от най-известните площади в Берлин, например, знаете, че от магазинчетата наоколо можете да си купите въздух от града в консерва.

Оказа се, че и варненци могат да се гордеят с интересен сувенир, който се предлага онлайн, а именно пясъкът от офицерския плаж, съобщава Радио Варна. Според някои от хората в града пясъкът е на всички и трябва да бъде защитен. Други, пък, са привърженици на идеята.

Колекционери плащат девет евро за едва няколко грама пясък от офицерския плаж. Варненският пясък е по-скъп от този от Канарските острови и Доминиканската република, където за подобно количество цената е шест евро. Само с едно евро по-скъп от нашенския е пясъкът от Бали, Ямайка, Хаваи или Перу.

1 коментар

  1. опетков

    Пясъкът от Офицерският плаж е по-скъп, защото е здраво омесен с безценни органични вещества-фекалии от изливащия се през него Шокъров канал, особено след силен дъжд. Дъното на плажа е покрито с тиня и при вълнение водата става като боза. Всякакви риби и други подобни са отдавна измрели или избягали. Ако глътнеш малко от тази вода не ти е нужен “Новичок”, за да поемеш към “по-доброто място”.От години общината обещава дълбоководно заустване и се надяваме сега при настъпващите местни избори да изпълни обещаното. Не е зле и да направи един ремонт на клоаката, наречена “Гьолът” и станала световно известна с едноименния филм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *