Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за баща, опитал да убие мъжа на дъщеря си
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: vesti.bg
Снимка: vesti.bg

Варненският окръжен съд наложи условна присъда на 50-годишния Георги Г. за това, че направил опит да убие мъжа, с когото дъщеря му живеела на семейни начала и наскоро се били разделили. Деянието останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. То е било извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и с тежка обида.

Делото беше решено в едно заседание, след като подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Престъплението, в което е обвинен Георги Г. е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда „лишаване от свобода“ от една до осем години. Пред съда пострадалият поиска да бъде прекратено наказателното производство и да не бъде налагано наказание на подсъдимия, тъй като противоречията помежду им са изгладени и вече имат нормални отношения.

Варненският окръжен съд наложи на подсъдимия Георги Г. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което заради съкратеното следствие намали с една трета  до размер 1 г. и 4 месеца, изпълнението на което отлага с изпитателен срок от 4 години.

Деянието е извършено през лятото на 2017 г., когато дъщерята на 50-годишния Георги Г. се разделила с мъжа, с който живеела, заради упражнявано насилие над нея. Заедно с едногодишното им дете, тя се преместила да живее при родителите си в местност „Крушова градина”, в землището на село Константиново. На 25 юли мъжът пристигнал в къщата и поискал да вземе детето със себе си. След като му било отказано, той започнал да души жена си, а на притеклата се на помощ баба, счупил ръката. Със сила успял да вземе детето, като няколко часа по-късно го върнал обратно на майката.

Вечерта на същия ден отново посетил дома на родителите й, за да разбере на какво се държат обтегнатите им отношения. Тогава избухнал скандал между бащата на момичето и мъжа й, който се държал агресивно. В състояние на силно раздразнение, заради обидите и извършеното от страна на младия мъж насилие срещу дъщеря му, съпругата му, майка му и към него самия, Георги Г. намушкал с нож по-младия мъж, който благодарение на бързата намеса на лекарите останал жив.

Присъдата на Варненски окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд в 15-дневен срок от днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *