Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Валентин Петров показва “Рисунка и малка пластика” в ГХГ-Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: visit.varna.bg
Снимка: visit.varna.bg

Самостоятелна изложба на Валентин Петров – „Рисунка и малка пластика“ ще бъде показана в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Официалното откриване на експозицията е от 18 часа на 15 февруари 2019 г. Ще може да бъде разгледана до 10 март 2019 г.

„Без да искам навлязох в темата на тази изложба и се оказа, че тя няма изчерпване. Сюжетът ще бъде изненадващ за някои, за мен той също беше изненадващ. Повод за тези творби е майка ми, която много обичаше цветята. Преди да си отиде от този свят, ми остави две рисунки, които ме провокираха да опитам в безкрайното разнообразие на цветята като форма, като био-структура, да направя някаква нова композиция и да предприема нов подход в скулптурата. Затова и творбите са разнообразни и са по-различни от предишните, които съм създавал”, споделя Валентин Петров.

Той е роден през 1957 г. Завършил е Художествена гимназия в град Казанлък и факултет по Изобразително изкуство във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работи в областта на графиката, живописта и скулптурата. Негови творби притежават Национална художествена галерия – София, ГХГ – Варна, ХГ – Силистра, ХГ– Добрич, Дом на хумора и сатирата – Габрово, редица частни колекции у нас и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *