Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“Бъди войник” в Перник: Б. Т. Р. и презентация на “Пустинна котка”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: МО
Снимка: МО

Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия ще се проведе в Перник на 13 февруари в рамките на националната информационна кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“. По време на информационната борса, която започва в 15 часа във фоайето на Драматичен театър „Боян Дановски“,  гражданите могат да зададат своите въпроси за военната професия на експерти от Централното военно окръжие и военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните, Военноморските, Специалните сили, Националната гвардейска част и Служба Военна полиция.

На централния площад на Перник в същия час жители и гости ще могат да разгледат бойния вариант на бронираната машина „Пустинна котка“, която е на въоръжение във Военна полиция. Тези машини са предназначени за патрулна и охранителна дейност в рискови райони и военно-полицейски мисии зад граница.

Концертът на Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще започне от 18.30 часа в Драматичен театър „Боян Дановски“. Със свои изпълнения ще участват Гвардейският представителен духов оркестър, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Роси Кирилова, формация „Армейска песен“, Емилия Валенти, Станислава Димитрова – Съни, Соня Иванова, Вили Станева, фолклорна формация „Ладена“, Стоян Бончев, Таня Дупаринова, танцова формация „Алгара“, актьорът Янко Лозанов, рок група Б. Т. Р.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *