• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Родители номинираха 24-годишен варненски учител за “Будител”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Boris 2

  24-годишният варненец Борис  Георгиев е учител по информатика и информационни технологии в СУ „Любен Каравелов” в район „Аспарухово”. Харесва му общуването с учениците и смята, че именно учителската професия е призванието му. И понеже безплатно обучава децата и е всеотдаен в работата си, родители на негови ученици са го номинирали за каузата „Будителите на образователната платформа „Училища BG” .Boris

  Борис е учител от 2 години. Миналата година преподавал на ученици от 1-ви до 10-и клас, сега – от 5-и до 12-и, предаде Радио Варна. Освен с информатика и информационни технологии занимава децата и с дизайн и графика. В безплатни курсове след часовете.

  Явил се на конкурса за учител, за да се пробва, да направи експеримент със себе си. После, признава, професията го “грабнала”. Всеки ден в работата с децата му помагат съветите на майка му – детска учителка, а също и опитът му в неформалното образование – курсове по роботика с деца. Заради добрата реализация на програмистите в чужбина, също се е пробвал зад граница. “Видях какво е и разбрах, че не само заплатата е важна. По-съществено е удовлетворението”. Така Борис обяснява решението си да се върне в България.

  1 коментар

  1. Варна

   Браво, работата с деца е лесна, когато им е интересно това, което правят.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg