Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Избират ректор на Техническия университет на 22 март
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
ТУ-Варна
ТУ-Варна

Общо събрание на Технически университет във Варна е свикано на 22 март 2019 г., съобщиха от висшето учебно заведение. На него ще бъде избран ректор за периода до края на текущия управленски мандат 2015-2019 (мандатът приключва в края на месец юни т.г.). Срокът за издигане на кандидатури за ректор тече в момента.

Временно изпълняващ длъжността ректор в момента е проф. д-р инж. Розалина Стефанова Димова. Тя бе назначена от министъра на образованието Красимир Вълчев след отстраняването на бившия ректор проф. д-р Росен Василев, който бе уличен в плагиатство.

Междувременно на 18 февруари преподавателите и студентите от катедра „Растениевъдство“ ще честват Деня на лозарството и винарството и ще отбележат своя професионален празник. В 12:30 часа в учебно-опитното поле до сграда НУК в двора на ТУ ще се извърши ритуалната резитба на лозята.  В 14.30 часа започва традиционният конкурс за домашно вино.

Гостите ще имат възможност да дегустират бели и червени вина и розе от реколта 2018, произведени в домашни условия от преподаватели, служители и докторанти от ТУ-Варна. Дегустацията и конкурсът ще се проведат в студентския стол в двора на университета.

Вината ще оцени жури в състав: инж. Нели Тодорова – главен технолог на изба „Евксиноград“, инж. Григор Григоров – собственик на Винарска изба-Варна и инж. Тихомир Трифонов – главен технолог на Винарска изба-Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *