Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
РЗИ: Няма регистрирани случаи на морбили във Варненско
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БТА
Снимка: БТА

Няма регистрирани случаи на заболяване от морбили във Варненска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Местните здравни власти са разпоредили на общопрактикуващите лекари, на ръководителите на болнични и извънболнични лечебни заведения, на директорите на детски и учебни заведения, провеждането на задължителни противоепидемични мерки, с цел недопускане и ограничаване на епидемичното разпространение на морбили на територията на Варненска област.

216 души са заболели от остри респираторни заболявания от началото на тази седмица, като броят им седмица по-рано е бил 233. Най-висока заболяемост от ОРЗ е регистрирана във възрастта 30 – 64 години /86 лица/ и 5- 14 години /42 заболели лица/. Регистрирани са 10 случая на грип и 58 усложнения от ОРЗ – 21 бронхита и 37 пневмонии.

59 са случаите на варицела и 15 на скарлатина. Регистрирани са и 34 случая на чревни инфекции срещу 23 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от 30 ентероколита, 1 вирусен хепатит, 2 колиентерита и една салмонелоза.

През изминалата седмица са извършени 32 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ). Едно лице е заболяло от Лаймска борелиоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *