• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 4m/s E
  Инициативата “Дарителски кръг за Варна” подпомага каузи за осми път
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna. bg
  Снимка: live.varna. bg

   

  Благотворителната инициатива “Дарителски кръг за Варна“ ще се проведе за осма поредна година на 20 февруари 2019 г. от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Дарителският кръг е събитие, което среща на едно място дарители и организации, които представят интересни за града ни проекти. Всеки участник е заинтригуван, защото се среща лице в лице с хората, които искат да осъществят тези важни каузи и има възможност сам да избере дали да подкрепи дадена кауза и коя.

  Всеки дарен лев по време на събитието се увеличава от организаторите – Обществен дарителски фонд за Варна и техните партньори от ФРГИ в съотношение 40:60.  До момента инициативата е помогнала да се реализират със средства от дарители 26 проекта на граждански организации от Варна на обща стойност 116 000 лв.

  Организаторите на Дарителския кръг, канят всички варненци да се присъединят към осмото му издание и да направят възможно реализирането на следните пет каузи:

  -Какъв е животът със Синдром на Даун

  Промяна на  предразсъдъците, негативните нагласи и провокиране на толерантност към лицата със синдром на Даун. Организация – изпълнител: Фондация „Живот със Синдром на Даун“.

  -Пети международен музикален конкурс „Art stars – звезди на изкуството Варна -2019 г.“

  Подпомагане, обучение, изграждане и реализация на млади таланти в областта на вокалното изкуство. Организация – изпълнител: Фондация „Звезди на изкуството”.

  “Чист свят – сбъдната мечта +!“

  Изграждане на екологична култура и разбиране на необходимостта от активен и здравословен начин на живот, чрез общуване с природата  на младежи с интелектуални затруднения. Организация – изпълнител: Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения-Варна.

  Социална работилница „С грижа за младите“

  Създаване на умения за ръчна изработка на сувенири и възможности за  временна заетост на младежи от уязвими групи, чрез тяхното разпространение. Организация – изпълнител: СНЦ „С грижа за младите“.

  Достъп до висше образование на уязвими групи

  Осигуряване на стипендии на студенти в тежко социално положение. Организация – изпълнител: Обществен дарителски фонд за Варна.

  Благотворителното събитие се организира с финансовата подкрепа на Academy for the Development of Philanthropy in Poland в рамките на Проект “From Community Dialogue to Systemic Change: Reducing Fear of the “Different”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *