• Варна
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 3m/s N
  Прогнози за местата в следващия Европейски парламент
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  В сътрудничество с “Kantar public”, Отделът за наблюдение на общественото мнение на Парламента прогнозира разпределението на местата, пресметнати на базата на намеренията за гласуване в отделните държави членки спрямо вече съществуващите политически групи.

  Тъй като не можем да предскажем бъдещия брой и състав на парламентарните политически групи, тези прогнози за състава на следващия Европейски парламент са основани на структурата на Парламента, чийто мандат изтича, и трябва да се възприемат като извадка от сегашната политическа ситуация, както е представена в проучванията относно намеренията за гласуване.

  grafika

  На основата на сегашните намерения за гласуване в ЕС27, местата в следващия Парламент ще бъдат разпределени по този начин.

  Кои са „другите“

  От 2014 г. насам, на националните сцени са се появили нови политически формации, които, според сегашните данни от проучванията на общественото мнение, са в състояние да получат места на следващите избори. Прогнозите за техните места са поставени в категория „други“, тъй като те в момента те не са част от нито една от политическите групи в ЕП и не са членове на Европейска политическа партия. Тъй като не можем да предполагаме с коя политическа група те ще решат да се асоциират след изборите, тази категория е разделена поравно от лявата и от дясната страна на пленарната зала.

  bulg

  Нито едни от анкетите, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не е била поръчвана от Европейския парламент. Това са публично достъпни проучвания на общественото мнение, публикувани от ясно идентифицирани национални институти в отделните държави членки. Използвани са само анкети от надеждни източници. Анексът към доклада предоставя подробен списък на всички отделни използвани проучвания на обществено мнение, техните източници и ключови данни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *