Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
300 лева глоба за варненец, намерил телефон на улицата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Санкцията е затова, че не е съобщил за намерената чужда вещ

Наложената от Районен съд – Варна глоба е в размер на 300 лева. Деянието е инкриминирано като престъпление по чл. 207, ал.1 от Наказателния кодекс.

Случаят е от 21 февруари миналата година. Предишната вечер подсъдимият бил на гости в къщата на свой познат, където в компания с още няколко души употребил алкохол. Повлиян от напитките, той заспал в чуждото жилище, а рано сутринта си тръгнал, прескачайки заключената врата в двора на къщата. На тротоара от външната страна на портата, подсъдимият видял мобилен телефон в силиконов калъф, изпуснат през нощта от друг член на компанията. Вместо до седмица да предаде намерената чужда вещ на властите, да съобщи или да направи опит да се свърже със загубилия телефона си собственик, подсъдимият продал на пазара чуждия мобилен апарат.

Инкриминираната чужда вещ е оценена на стойност около 200 лева. Освен глобата, 33-год. подсъдим беше осъден да заплати обезщетение за претърпените от собственика на телефона имуществени вреди, държавна такса върху уважения граждански иск и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *